Cécile Wilbers

Richard Wagnerlaan 21

3533 GD UTRECHT

info@literatuurcoach.nl

Vakantieverhalen

Nu de vakantie voorbij is maar het zomerweer gelukkig nog even blijft, is het een mooi moment om wat boeken op een rij te zetten die de laatste tijd de revue passeerden. Ik zoek de boeken bij elkaar die ik afgelopen zomer las, zie nog wat verdwaalde zandkorrels tussen de bladzijden uit vallen en denk aan 9200000057346118al die fijne leesmomenten. Mijn favorieten van afgelopen vakantie:

De meisjes van Emma Cline
Het is onvoorstelbaar dat dit Emma Cline’s debuut is. In een trefzekere stijl schetst ze de leefwereld van een pubermeisje met al haar onzekerheden, dat in de ban raakt van een sekte. Mooi, subtiel en nergens over de top. Knap gedaan!

Legende van een zelfmoord van David Vann
Geen bijster vrolijke titel, en het is dan ook geen bijster vrolijk boek, maar wat kan David Vann toch fantastisch schrijven. Eerder besprak ik al zijn Aquarium. Mocht je nog romantische Waldenachtige ideeën hebben over een klein houten huisje in het bos waar je volledig zelfvoorzienend kunt leven, dan ben je daar na het lezen van dit boek voorgoed vanaf. Beklemmend, schokkend en ontzettend goed.

Een klein leven van Hanya Yanagihara9200000050670959
Ik heb lang aangehikt tegen dit boek, het is een dikke pil en de recensies waren niet unaniem positief: recensenten vonden het te lang, te veel worden, te veel alles, eigenlijk. Wat ben ik blij dat ik het toch heb gedaan! Want ja, ze hebben gelijk: het boek is te lang, er zitten veel te veel details in en je leest dingen die je eigenlijk helemaal niet had willen weten. Maar het is ook een meeslepend verhaal over vier vrienden in New York, over hoe je je staande moet houden in de wereld en over de vraag of je iemand kunt helpen die niet geholpen wil worden. Een overweldigend boek dat nog lang door je hoofd blijft spoken.

Zin om meer te lezen? Of benieuwd naar jouw persoonlijke leestips? Kom een keer langs voor een literatuurcoaching, of ga mee op leesretraite. Er valt nog een hoop moois te ontdekken!