Cécile Wilbers

Richard Wagnerlaan 21

3533 GD UTRECHT

info@literatuurcoach.nl

Trein boot muur

Zelfs een literatuurcoach komt wel eens niet zoveel toe aan lezen als ze zou willen. De afgelopen paar maanden groeide vooral mijn lijstje met ongelezen boeken. Daardoor bleven de boeken die ik wel las me wel weer extra bij. De toppers van het afgelopen kwartaal :

De ondergrondse spoorweg van Colson Whitehead. Een boek dat je kijk op de wereld verandert. Heeft al heel veel a9200000059528191andacht gehad in de media, en dat is helemaal terecht. Verplicht leesvoer voor iedereen!

Inham van Cynan Jones. Een heel klein boekje: Jones begon met een roman van 350 pagina’s en heeft hem vervolgens teruggebracht naar de essentie. Over een man die na een blikseminslag wakker wordt op een bootje en niet meer is wie hij is of hoe hij daar komt. 9200000061263411

Walk through walls van Marina Abramovic. De memoires van een performance kunstenares met een indrukwekkende staat van dienst en een fascinerend leven, waarin ze compromisloos en met volledige overgave haar eigen lichaam inzet voor de kunst. In één ruk ademloos uitgelezen.

En gelukkig zijn er nog heel veel mooie boeken om me op te verheugen. Op mijn lijstje voor de komende tijd: het vogelhuis van Eva Meijer, De moeder van Ikabod van Maarten ‘t Hart, Klare lucht zwart van David Vann en de nieuwe vertaling van Les liaisons dangereuses. Kom maar op met die zonnige lentedagen!

PS: ook niet genoeg tijd om te lezen? In september gaan we weer op leesretraite. Ga je mee?